Talentontwikkeling... is er een succesformule.

Talentontwikkeling is binnen elke organisatie een veel besproken onderwerp. Manager en medewerker zijn het er vaak samen over eens dat het een belangrijk onderdeel is. De afgelopen jaren is er veel veranderd, eigenlijk binnen elke branche. Het kan dan ook niet anders dat medewerkers zich moeten ontwikkelen om mee te kunnen binnen de veranderende organisatie.

De wil om te ontwikkelen is aanwezig en de ruimte om ontwikkeling te faciliteren is ook de laatste tijd weer ruimer in het jasje komen te zitten. Je zou denken dat deze optelsom tot een succesformule moet leiden. Toch is dit vaak niet zo, we merken dat in ruim 80% van de gevallen doelen niet behaald worden. Helaas geven ook kwalitatief goede trainingen op langere termijn in veel gevallen niet het gewenste resultaat. Hoe kan dit alles?

Moeten we dan maar stoppen om in onze mensen te investeren?

Zeker niet! Het is alleen wel belangrijk dat alle ingrediënten om succesvol te ontwikkelen aanwezig zijn. Het begint met de wil van de medewerker om te ontwikkelen. De intrinsieke motivatie is de basis van het succes. Vervolgens is er vertrouwen nodig van de leidinggevende die daarbij de ruimte en ondersteuning (tijd en euro’s) geeft aan de medewerker. De leidinggevende is een heel belangrijk onderdeel voor het te behalen succes. Het kan heel goed zijn dat leidinggevende hierin eerlijk tegen hun medewerkers moeten zijn. Een goede manager is namelijk nog niet automatisch een goede talentontwikkelaar. Dit zijn twee hele verschillende disciplines. Schroom dan ook niet als leidinggevende om hierin ondersteuning te zoeken en je medewerker deels toe te vertrouwen aan derde. We gaan verder, laten we er vanuit gaan dat bovenstaande ingrediënten allemaal voor 100% aanwezig zijn. Dan zijn we er helaas nog steeds niet. Je bezig houden met ontwikkeling is niet je fulltime job waar je de gehele dag je focus op kan hebben. Sterker nog, je hebt een fulltime job en daarbij wordt van je verwacht dat er ook nog ontwikkeling plaats vindt. Dan komen we uiteindelijk bij de factor die in veel gevallen de blokkade is en dat is….. We zijn mens. Wat heerlijk om te weten dat het geen mens vreemd is om te vergeten dat je je talenten aan het ontwikkelen bent in de drukte van de dag en druk op targets. Begrijpelijk dus dat binnen de 80% van de niet behaalde doelen een groot deel te wijten is aan het feit dat men het ontwikkeldoel niet “top of mind” kan houden.

Knip je doelen op in haalbare stappen en zorg dat deze “top of mind” blijven.

Uit onderzoek is gebleken dat als we de besproken ingrediënten aanvullen met de volgende specerijen, dat we een succes formule hebben die veel smaakvolle resultaten gaat opleveren.

Zorg dat je doelen klein en haalbaar zijn. Knip grote doelen op en neem kleine stapjes. Zorg dat je dagelijks bewust bent van jou gekozen doel. Succesvol leren doe je in de praktijk en niet op papier. In de ochtend een moment van bewustwording over je doel en in de avond kort reflecteren. Wat ging goed wat kan beter? In deze twee keer 2 minuten schuilt een groot succes. Dit zijn de specerijen die het heerlijke ontwikkel recept winnend maken.

 

Dit stuk is een uitnodiging om verder te praten over de ontwikkeling van uw medewerkers. We hebben een succesvol programma dat u als manager zal ontlasten en talentontwikkeling de juiste prioriteit zal geven onder uw medewerkers. Hierbij gebruiken wij de laatste technologische ontwikkeling. Ik besef mij ten zeerste dat ik niet volledig kan maar ook niet wil zijn in dit stuk. Ik wil u prikkelen om ontwikkeling binnen uw organisatie de juiste plaats te geven.Dat verdient uw onderneming maar ook uw medewerkers.

Veel succes!


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic