Wat doet een talentontwikkelaar

Negentig procent van alle medewerkers wil zijn talenten graag inzetten voor uw organisatie. Ze hebben hierbij alleen meer ondersteuning nodig dan dat ze nu krijgen. Voor uw organisatie is het kostbaar als deze talenten niet volledig worden benut. Graag maak ik samen met u een analyse van wat uw bedrijf nodig heeft om talenten efficiënt, effectief en duurzaam te ontwikkelen. Maatwerk, want ieder mens is uniek.

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling! Veel managers vinden de ontwikkeling van hun medewerkers belangrijk. Vaak kunnen ze de tijd niet vinden om hun medewerkers hierin te ondersteunen.

Mijn komst is voor zowel de manager als voor de medewerker een verademing. Ik ontlast de manager en ik heb de tijd om de medewerkers de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Deze ondersteuning geeft:

  • Uw medewerker de kans om zich volwaardig te ontwikkelen

  • Uw managers de ruimte voor andere belangrijke taken

  • Uw organisatie de kans om te groeien in professionaliteit

De organisatie en mensen zijn leidend. Na goed overleg zal ik een voorstel doen over de mogelijkheden. Standaardprogramma´s zijn taboe. Voor mij staat de medewerker centraal en daarmee ga ik de reis maken. Voor een optimaal resultaat gaat mijn voorkeur uit om voor een bepaalde periode partner te worden. Het ontwikkelen van talent doe je namelijk niet met een eenmalige workshop van een dag. Ontwikkelen is een proces dat tijd kost. Uw investering heeft zijn waarde en die moet worden uitgekeerd in resultaten. Ik vertel hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Welke diensten zijn er

Interim management

Met acht jaar ervaring als salesmanager (B2B) en daarna tien jaar als teammanagement (B2C) ben ik breed inzetbaar in diverse organisaties. Met mijn warme karakter ben ik in staat om verbinding te leggen. Daarnaast ben ik communicatief vaardig waardoor ik duidelijk over kom. Ik werk vanuit de gedachte 'effectief versus efficiënt', zodat we makkelijk tot verbetering komen.

Leiderschapsontwikkeling

Goede leiders ontstaan niet vanzelf. Leiderschap is een vak waar iemand zich in moet ontwikkelen. Als talentontwikkelaar ga ik met uw leiders een intensief traject in. Op basis van de 70-20-10-methode zal ik dit proces leiden. Theorie in de praktijk is de basis, waarbij ik uw leidinggevende ondersteun in hun groei. Omdat iedereen zijn unieke talent heeft zal het maatwerk zijn met de grove verdeling van training 10%, coaching 20% en 'learning on the job' 70%.

 

Team- persoonlijk ontwikkeling 

(zie www.hrcyclus.com / Het goede gesprek)

Ontwikkeling staat hoog op de agenda bij managers. Weinig tijd zorgt ervoor dat niet iedere medewerker de aandacht en ondersteuning krijgt die hij/zij nodig heeft.  

Het vernieuwen van de HR cyclus staat hoog op het lijstje van vele organisaties. Het Goede gesprek, de continu dialoog of hoe we het ook willen noemen is belangrijk! klik op Het goede gesprek om hier meer over te weten.

 

Persoonlijke ontwikkeling   

Ik zeg vaak: "Coaching is net als kietelen, dat kun je niet bij jezelf." Mijn coachingssessies zijn niet saai en geen lange gesprekken. Ik zoek graag de buitenlucht op, of gebruik inspirerende werkvormen. Zonder oordeel stel ik vragen die vaak tot antwoorden leiden waar jij iets mee kan. Met die antwoorden kun je aan de slag gaan om jezelf te ontwikkelen en zo telkens een nieuwe stap zetten.

Communicatie trainer

Ik heb bij Rabobank jarenlang training gegeven op gevoel en met passie. Vanuit daar heb ik de stap genomen om een goede basisopleiding te volgen bij de school voor training van Karin de Galan. Deze opleiding staat met een kwalitatief hoog niveau goed aangeschreven. Ik ben inmiddels een gecertificeerd trainer vele jaren succesvol actief als trainer en geef hoofdzakelijk communicatietrainingen. Onder andere excellente klantbediening, omgaan met weerstand, feedback, assertiviteit, Harvard-onderhandelen en Het Goede Gesprek zitten in mijn pakket.