top of page

Ik laat me niet betalen met weggegooid geld!

Bijgewerkt op: 6 okt. 2022

Vijf jaar geleden schreef ik er voor het eerst een blog over. Het onderwerp:


Ik laat me niet betalen met weggooit geld


Sindsdien is het een zin die ik in veel situaties laat terugkomen, ik zal je daar zo voorbeelden van laten lezen. Misschien is het goed om eerst de betekenis achter deze uitspraak samen eens door te nemen. Maar voordat ik dit doe even de situatie waarin ik deze zin bedacht.


Het was eind 2016 dat ik besloot om zelfstandig ondernemer te worden. In eerste instantie als interim manager / verandermanager. Daarna heb ik de switch gemaakt naar trainer waarbij ik er iets later voor gekozen heb om trainen als onderdeel van mijn expertise te maken. Men vraagt namelijk vaak naar een training maar wil een verandering.

Ik draai dit graag om:


Wat wil je bereiken,.....

dan kan trainen daar een onderdeel van zijn


Het zo specifiek nadenken over wat je als organisatie als dienst wil aanbieden is belangrijk vind ik. Waarom vind je dat zo belangrijk Roy vroeg iemand mij, ‘omdat ik het anders zonde van het geld en mijn tijd vindt”. Ja maar jij krijgt toch betaald zei de ander,….

En toen kwam die ineens bij mij op:

‘Ja, maar ik laat me niet betalen met weggegooid geld!’ Als ik geweest ben wil ik waarde achterlaten, ik ben geen tijdelijk vermaak, ik kom langs om blijvend iets te veranderen.


Geen rimpel in het water maar een steen waardoor

de stroom anders gaat lopen


De situaties waarin deze zin vaak terugkomt is breed. Bij een intake van een organisatie. Men vraagt om een feedback training. Dat kan, ik doe echter geen Abc’tje en train dus niet alleen zinnetje of de hamburger techniek. Ik laat me namelijk niet betalen met weggegooid geld. Zinnen alleen trainen heeft geen zin. Wat wil je bereiken?......

Dan moeten we iets anders inzetten en/of de training anders inrichten nl….


Ik ben hier vandaag voor een training coachend leiderschap. Voordat we daarmee beginnen gaan we het eerst hebben over persoonlijk leiderschap. Ik heb er namelijk voor gekozen om me niet te laten betalen met weggegooid geld, dat betekent voor jullie dat je met wat we vandaag gaan leren we ook morgen in de praktijk er iets mee gaan doen. Anders is het zonde van onze tijd vandaag en hadden jullie het geld beter anders kunnen besteden.Deze blog schrijf ik ter inspiratie. Ik wil iedereen uitdagen om dagelijks goed na te denken over de dingen die zij/hij gaat doen vandaag. Waarom doe je het en wat levert het je op?

Als je inzet geen doel heeft en het borgen van resultaat geen onderdeel is van je uitkomst dan is de kans groot dat je iets doet wat (op de lange) termijn niets oplevert. En dan heb jij je dus vandaag laten betalen met …….Wilt u op de lange termijn iets anders doen binnen uw organisatie.

Wilt u dat uw medewerkers iets nieuws leren, iets gaan doen of nooit meer doen of nooit meer vergeten…

Dan nodig ik u vandaag uit om mij te bellen. Want ik laat ik me graag voor betalen om dit samen met u voor elkaar te krijgen!


Aan u de keuze.....


Roy van Bijsterveld

Talentontwikkelaar bij ROCTA en HRcyclus.com22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page